Na září jsem se těšila. Věděla jsem, že i letos budeme chtít připravit tradiční 14denní stolní kalendář a tak se celé září budu hrabat v krásných fotkách a rozplývat se nad tím, jak kouzelná místa a výhledy tady u nás máme. 


Chceš přispět svoji fotkou do kalendáře? Můžeš!
Už se z toho stala trochu tradice, že vždy v září vybíráme fotky, které budou součástí kalendáře na další rok. Musí jít o fotky, které jsi pořídil vlastnoručně při tvých Horobranických výletech v termínu od října 2022 do září 2023. Ke každé fotce v kalendáři totiž píšeme toto info:

  • přezdívka Horobraníka
  • vrchol s nadmořskou výškou
  • pohoří

Tyto údaje tam dáváme proto, aby byl kalendář zároveň inspirací, co zajímavého navštívit.

Požadavky na fotky
Přijímáme fotky, které jsou:

  • na šířku
  • obsahují krajinu, výhledy, kříže nebo další zajímavé vrcholové prvky
  • spíš bez lidí, max. v pozadí nebo zezadu
  • ve vysoké kvalitě, ideální je 300 ppi, rozlišení 1341 × 998 px = 2 Mpx, minimální kvalita 150 ppi: 670 × 499 px = 1 Mpx
  • pořízeny říjen 2022 - září 2023
  • vyfoceny uživatelem Horobraní

Jaké fotky hledáme? 
Snažíme se dodržet roční období pořízení snímku, různorodost pohoří a vrcholů a také různorodost autorů. Takže pokud se nám sejde 20 fotek z Krkonoš, tak i když budou úžasné, vybereme jen jednu max. dvě, tak abychom dali prostor více pohořím. 

Jak nám fotky poslat a do kdy?
Nejlepší způsob jaký jsme shledali, je fotky poslat přes online službu Uschovna.cz, kde jde posílat velké soubory a je zdarma a to na mail verka@horobrani.cz. Každý Horobraník nám může poslat max. 5, úplný maximální strop je 8 fotek :-D, pokud máš problém s rozhodováním. Deadline přijímání fotek je do neděle 24. září.

Ideální je, aby se fotka přímo jmenovala jako vrchol s tvou přezdívkou např. PatrioScraper_Ještěd nebo PatrioScraper_1. Vzhledem k tomu, že např. Smrků, Vrchů a Hůrek je v ČR nespočet, je potřeba do textové poznámky při odesílání souborů napsat ještě podrobnější info: název vrcholu (nadmořská výška) - pohoří - měsíc vyfocení. Vyber jen ty (podle vás) nejhezčí snímky, ať s tím taky nemáš až zas tak práce. 

Vybrali jsme tvoji fotečku, juhuu!
Každý rok se stane, že nám přijde více fotek, než je kapacita kalendáře (28 fotografií). Nesmutni proto, když tvou fotku nevybereme. I tak z nich uděláme výstavu na FB možná i Instagramu. Ve chvíli, kdy nám fotku pošleš, souhlasíš s tím, že ji můžeme využít pro marketingové účely. Vedle kalendáře, fotky využíváme např. do letáčku s výzvami nebo jako úvodní fotky výzev.

Koho fotku vybereme, má nárok na jeden kalendář s 50% slevou, až se objeví někdy na podzim v našem e-shopu. Každému autorovi budeme jeden kalendář držet takto stranou, má tak garantováno si jeden pořídit, ale zároveň si žádný pořizovat nemusí. Ostatní kalendáře budou k dispozici pro kohokoliv do vyprodání zásob. Kalendáře děláme v malém nákladu a chceme jimi potěšit hlavně vás a vaše blízké. Posíláme je také jako poděkování našim outdoorovým partnerům a snad mohu prozradit malé překvapení, že je posíláme i autorům horalských výzev jako malé poděkování :-). 

Tak koukni v počítači, foťáku nebo telefonu, jestli tam nějaký ten povedený snímek nedřímá. 
Předem děkujeme za všechny fotky i příjemnou zábavu na dlouhé večery. 
Věrka